Vad säger man om EQUUSIR BEST-BOX

Läs lite om vad några som använder vår EQUUSIR BEST-BOX tycker. Du hittar även lite intervjuer.”Vi på RidSmart Academy kan verkligen rekommendera hästägare att testa en behandling i EQUUSIR BEST BOX. Där får hästen en helkroppsscanning där energinivåerna i cellerna tolkas i ett datorprogram som sen presenteras i staplar. Höga eller låga energivärden indikerar på styrkor och svagheter i hästen. Denna kunskap kan vara till ovärderlig hjälp för hästägare och även för veterinärer.

Under en tredagarsperiod får hästen behandling i Boxen och man kan tydligt utläsa av scanningen vad som förändrats i hästen under de dagarna. Förändringarna är också tydliga för hästägaren när hästen senare sätts i arbete.

Om man önskar så kan man även rikta behandlingen mot ett speciellt område. I vissa fall så kan man efter ett veterinärbesök ha fått en diagnos som är färdigbehandlad, men man vill kanske i rehabiliterande syfte hjälpa igång hästen att ta sig över kompensatoriska störningar eller svagheter. Information om dessa kan vara avgörande för ett klokt upplägg efter en skada eller överbelastning. 

Ibland vill den insiktsfulle ryttaren kanske bara boosta hästen eller ge den några sköna balanserande behandlingar efter ett meeting.

Oavsett vad som är motivet så har vi upplevt att behandlingen är precis och effektiv. Den blir ett av många verktyg vi kommer att använda för att våra hästar ska hålla sig på topp.

Vi jobbar med kiropraktik, Bemersystemet och sadelprovningar, där målet är att hästen ska kunna hålla sig frisk, kunna prestera och vara tillfreds. Kristina Andreassons BEST BOX har blivit ett omtyckt komplement som vi framöver kommer att hänvisa till. 

Det är ett välkänt faktum att vi i Sverige anser oss ha patent på ”sanningen” när det kommer till läkekonst och vetenskap, vilket i sig är ganska pinsamt med tanke på hur litet vårt land är sett till antalet läkare och veterinärer. Men sanningen är den att utanför Sveriges gränser kan många läkare och veterinärer intyga att denna typen av behandling är både effektiv och välgörande för hästen. Annars skulle väl knappast hästägaren återkomma? Och om den vore värdelös sett ur ett helhetsperspektiv så skulle den dött ut av sig själv. 

Och låt mig bara säga att det är fullkomligt ointressant vad vissa tongivande tidskrifter eller besserwissrar gapar om i vårt land. Antingen så ger behandlingen resultat eller också gör den det inte. Så enkelt är det.” 

/RidSmart Academy


”Som behandlade veterinär med specialisering på muskelspänningar och låsningar ser jag ett behov hos mina kunder av ett hjälpmedel vid lokalisering då dessa tillstånd inte syns på röntgen eller ultraljud, men hästägaren upplever att något inte ”stämmer” med sin häst.

Best Box rapport behöver dock en kunnig och insatt person som Kristina som kan tolka svaren då det ibland kan visa mer aktivitet på kompensationssidan från där skadan sitter, och därmed rekommendera hästägarna att uppsöka en specialiserad veterinär inom området.”

/Jörgen Fureus, Leg. Veterinär, Kiropaktor samt specialist inom stötvågsbehandling


”Vi gillar Best Box eftersom ljusterapin verkar väldigt mjukgörande och helande på hästarna, det finns också mycket forskning kring rödljusterapi som bevisar att det verkligen fungerar. Vi gillar verkligen detta som ett komplement till hård träning.”

/Marcus Lindgren, Travtränare


”Vi är så nöjda. Jag tror verkligen inte att vi inbillar oss att Frugo är gladare. Matilda säger att han är mycket mjukare när hon rider och det ser bra ut. Frugo har fått en annan sadelgjord med och sadeln ligger mycket bättre. Vi hoppas vi kan se skillnad på skanningen när du kommer nästa gång:) Tusen tack för att du kom. Vi ses snart igen!”

/Caroline Andersson


”Att vi använder Best Box är inte endast för att våra hästar förtjänar den bästa omvårdnaden och bästa förutsättningar till att prestera. Utan även för mig att få en bra tidig koll på hälsokontrollen, och kunna plocka upp de små sakerna i ett tidigt skede.”

/Niklas Lindbäck, OS ryttare Fälttävlan


”Vi tycker att Boss har fått mer energi och rör sig lättare efter besöken i Best Box. Upplever honom som gladare och mer busig. Då han har problem med både armbågar och höfter tyckte vi det var värt och testa boxen och det ångrar vi verkligen inte.”

/Boss, Petronella och Åse


”Hon har varit mjuk och känts mer tillfreds!! Känner verkligen skillnad. Katja Gustavsen har nu varit och tryckt på berörda områden, så nu skall hon vila några dagar. Skall bli spännande att känna sen!”

/Caroline Benson Magiera


”Nu har vi passerat första brunstperioden efter Neironas besök i Best Box. Jag har behövt dubbelkolla kalendern för att se när den skulle varit. Hon har varit jämn i humöret, inga av de tecknen vi sett tidigare med kissande, blinkande, ovilja att lyfta bakben och istadighet har synts till. Över förväntan med andra ord. Vi fortsätter med örter och håller koll på när brunsten borde dyka upp för att inte ropa hej för tidigt.”

/Ulrika Lönnqvist


”Vår hund, 2½ år gammal, led av nysningar som blev värre och värre. Till slut blev det näsblod var gång han nös. Veterinären hittade inte vad som var fel trots att dom tog en massa prover. När vi fick tillfälle att ha honom i Best Box gjorde vi det. Resultatet visade på ”mögel/sporer” i kroppen.

Strax därefter gjorde veterinären en CT som vi redan hade bokat in. Samma resultat visades då ”svamp/sporer”. Vi fick ytterligare en penicillin kur men efter några veckor var hunden sämre igen. 

Veterinären började ta fler prover men hunden blev bara sämre och sämre. Veterinären föreslog att vi skulle lägga in honom för ytterligare prover men istället valde vi att låta honom få somna in och slippa mer lidande.

Best Boxen hittade problemet men tyvärr visste varken Boxen eller veterinären hur hunden skulle behandlas för att han skulle bli bra.”

/Pia Stenkilsson


”Boxen är fantastisk just för att om man har ett diffust problem hos sin häst så kan Boxen tala om vart problemet sitter!Att den sen även talar om hur det står till med den mentala biten och magstatus på våra fyrbenta vänner är definitivt ett stort plus i mitt huvud. Jag rekommenderar alla som inte gjort det att testa, man kommer att bli imponerad!”

/Emma Kristén

 

”Vi använder Best Box för att vi tycker hästarna blir så mjuka och fina att rida! Den indikerar också i tid om hästen tex har någon stelhet så man i god tid kan anlita ev veterinär, kiropraktor el likande!”

/Lina o Fredrik Linell


”Tack boxen för ledtråden! Vårt fina diplomsto ville plötsligt inte gå fram, tog korsgalopp o gick allmänt med ”handbromsen på” . Trots diverse behandlingar av rygg o knän blev det inte bättre. Tänkte ” vad har jag att förlora ” på att ställa henne i boxen? Såg dag för dag klara förbättringar utom av hjärt centerlinjen.... efter konsultation m Tyskland kom de fram till att hon hade problem m lungor o bakhovar!?? Tog kontakt med större klinik o de hittade att hon var ” låst i revbenen” så hon fick inte tillräckligt med luft med sadel o ryttare. Var också överrörlig i bakben o klonkade i fram så annan skoning rek. Redan nu har vi en piggare, gladare häst o ser fram emot att se henne riden.”

/Åse Stridh 🥰


”Dagens Räserråtta!!
Idag åkte vi tillKristina Sjöblom Andreassonoch hennes Equusir box.
Okej, då har vi tre envisa "tjejer" Räserråttan,Iza Bredén Bexellochmy self med en uns av humör som ger sig av hyfsat sent en kall kväll.
Börjar bra eller hur....
Och som ni alla vet så är dessa INTE de mest varken lätt flirtade eller minst skeptiska individerna!
Men wow alltså seriöst WOW WOW WOW!!! Efter alla dessa jävla (ursäkta min dåliga franska) bergodalbanor har vi förmodligen svar på alla VARFÖR och hittat den röda tråden som varit avklippt på många ställe genom åren!?!?!?

Säg vad jag INTE provat med denna Räserråtta tidigare i behandlingar, veterinär, sadelbyte, träns, bett, värme, kyla, upp, ner, fram och ut och in.
Jag har lagt MYCKET blod, svett och tårar för att inte säga pengar på annat. Men WOW!!!!! Detta borde jag gjort för flera ÅR sedan!

Detta borde ALLA prova på sina hästar framförallt i förebyggande syfte så ni vet var det kan tänkas vara något eller har varit något!
Jag ska DEFINITIVT göra det på våra hästar kontinuerligt!
Dessutom är det billigt jämfört med allt annat jag provat, med tanke på vad det ger dig och din Räserråtta.
Räserråttan stod HELT still hela vägen hem, hon skulle inte ens sparka och svära till lastbilarna som körde förbi oss.
En så nöjd dam som vi lastade ut har jag inte sett många gånger.

Tänk då hur hon är på torsdag efter sista behandlingen🙏
Vi kanske tom är överens en hel dag då?🤔
Ni som vill veta mer bara hör av er till mig eller ännu bättre direkt till Kristina.
Man kan göra det både på hund och människa... Men i mitt fall så hade maskinen nog sagt error på mig så jag avvaktar🤣🤣🤣🤣🤣

/Alexandra Bexell


”Nu ska jag berätta en viktig sak!
Innan jag var i Equusir boxen så hade jag och mamma mycket problem som ni kanske vet.
Men nu efter attboxen ÄNTLIGEN förklarade för mamma var jag hade problem så går det bara framåt! Kolla själv.... Jag och mamma älskar livet igen.
❤❤
Tack snälla för hjälpen Kristina Sjöblom Andreasson och Equusir boxen!!!🥰

/Räserråttan


”Jag kom i kontakt med Kristina på Best Box då jag har ryttarkolleger som använt sig av boxen och blev då själv nyfiken. Jag har bla en tävlingshäst som går svår hoppning och var då nyfiken på hur boxen kunde hjälpa min häst till det bättre. Redan efter 1:a behandlingen kunde man få en klar och tydlig analys på hästens mående och prestation något jag tyckte var jättebra, att kunna se små saker som ex muskelspänningar mm. Jag kunde märka en stor skillnad på honom efter 3 dagar i ”boxen” då han kändes mjuk o fin i ridningen samt i hoppningen. Detta är ett fantastiskt komplement för att checka av sin häst inför och efter tävlingssäsongen så man på så vis kan minimera skadeperioder. Har även testat täcket på min 3-åring. Jag såg ett fantastiskt resultat då han svarade med att bli mera avslappnad i kroppen, lugn såväl i ridning, löshoppning och hanteringen. 

Jag kan varmt rekommendera er att testa Best Box på era djur och varför ej på er själva.”

/Roswitha Löfquist 


Vi tycker boxen är en god hjälp. Vi har ett sto som haft stora problem med hormoner. Efter att ha haft henne i boxen är det en helt ny häst. Hon är mycket mer harmonisk och lugn, även vid brunst. Förr kunde hon inte stå uppbunden bredvid andra hästar utan sparka och dona, nu säger hon inte ett ljud även om det är ston hon står bredvid.  Även travet har blivit mycket bättre och nu flyter det bättre.

 Vår ena valack har varit behandlad några gånger i framknän och bedömd som frisk av veterinären. Han kändes dock inte helt 100% frisk enligt oss. Boxen hittade då att det var ena bakknät samt en kota diagonalt som var hans problem. Vi åkte åter till veterinären och bad honom behandla dessa två ställen, efter behandlingen känns han mycket bättre och travar fint. 

/Pia & Sven Stenkilsson


Denna Best Box gjorde underverk med en av våra hästar - blev bla bärigare och bättre gång samt en annan hoppkurva! Nu ska vi ge ytterligare en behandling och till fler av våra hästar. 

/Charlotte Palmstierna 

BEST BOX SKÅNE AB
Lilla Hörstadsvägen 30 | 261 76 Asmundtorp 

0763-21 80 67

kristina@equusir.com

Facebook